pátek 4. dubna 2014

Recenze na knihu: Zakázaná přitažlivost

Originální název: ---
Autor: Kateřina Petrusová
Přeložila: ---
Počet stran: 304
Vydáno v ČR: 2014
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?
(zdroj: fragment.cz)




Tamtadadáááá! Je to tady, ano! Už i já vám přináším recenzi na knihu Zakázaná přitažlivost, které pochází z pera české autorky Kateřiny Petrusové, na jejímž kontě je toto už čtvrtá kniha. A pokud bych měla být konkrétnější, tak momentálně recenzovaná kniha je třetím volným pokračování knihy Nebezpečná přitažlivost. Nebudu to zbytečně zdržovat a jdeme hodnotit...

Jak pak vypadá kniha?
I třetí díl se drží v podobném ba vlastně stejném duchu jako první dva. A to je jedině dobře, protože není nic hroznějšího, pro nás knihomoly, než neladící knihy v knihovničce.


Ale pro ty co první dva díly nečetla a tedy nemají ponětí, jak knihy vypadají, tak tady je menší popisek. Je to klasický hardback, laděný do černa. Na přední straně je vyobrazen New York, kde se také převážná část děje odehrává, a tváře dvou hlavních hrdinů.

Písmena, odstavce, stránky, kapitoly...
Kniha je psána v ich formě a stejně jako u druhého dílu se nám ve vyprávění střídají dvě hlavní postavy Emily a Henry. Co mám na této spisovatelce velmi ráda je její humor, u kr´terého se opravdu zasmějete a no i tu slaďárnu, která je místy trochu nereálná, ale kdo by si občas nechtěl zasnít a nějakém tom rytíři na bílém koni, že?

Co mi zde však ale trochu vadilo, byl problém, který se vyskytoval i v předešlém díle a to: Vezmete knížku, začnete číst, pořádně se do čtení "zažerete", je zde akce, romantika, napínavost, prostě všechno, co má dobrá čtivá kniha mít. Ale najednou přichází ten problém! Jste trochu za půlkou knihy a najednou je klid. Nikdo nikoho nehoní, láska je v plném proudu, sem tam menší problém, ale nic co by čtenáře nutilo číst dál!!! Tak si ale řeknete, že knihu dočtete a na posledních pár stránkách kniha opět dostává ty správné otáčky a vy čtete a čtete. A najednou přichází problém číslo dvě. Je hrozně moc rychlý konec!


Tak nevím, jestli se to stává jen mně nebo ne, ale opravdu mi přijde, že když kniha získá tu správnou šťávu najednou uvadne a to je škoda. A zase naopak když už se opět něco děje, najednou je hrozně moc rychlý konec, který by si zasloužil více místa...

Příběh, děj, postavy...  
A v neposlední řadě o čem to celé vlastně je? V prvním díle jsme měli Peige, milou ošetřovatelku, která se omylem nachomýtla v rodině italské mafie, a jak to v románech většinou bývá, zamilovala se. A aby to bylo zajímavé tak do krásného mafiána. V druhém díle se hlavní role zhostil bratr Mike neboli Robert, který se také zamiloval do "obyčejné smrtelnice" Jo. A jelikož mafie a rodina nejdou moc dohromady, odešly si žít vlastní spořádané životy.

A o čem je třetí díl? Máme zde bývalého mafiána Henryho, který pracuje v Robertově bodygardové firmě. Dostane za úkol hlídat dceru senátora, protože poslední dobou dostává podezřelé vzkazy. A zbytek si myslím, už domyslíte samy. (romantika, akce, napínavost,...)

A já jen doufám v další díl, ale abych vám pravdu řekla, klidně bych do toho zamotala více mafii, protože v tomto díle, už je opravdu ale opravdu jen velmi okrajově!


8/10

Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!!!

1 komentář:

  1. Veľmi pekná recenzia. O tejto knihe som ešte nepočula, ale dúfam, že to v najbližšom mesiaci zmením. Ďakujem za typ. :)
    P.S.: Nedáme vzájomné priateľstvo (členstvo :) )

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!