pátek 13. září 2013

Recenze na knihu: Srdcem proti rozumu

Originální název: ---
Autor: Sofie Králová a Tomáš Kristl
Přeložila: ---
Počet stran: 173
Vydáno v ČR: 2012
Nakladatelství: Economicus

Anotace:
    Srdcem proti rozumu je volným pokračování úspěšného bestselleru 13. komnata milenek.
    Co tato kniha představuje? Je to pozvánka pro všechny ženy, které se občas zabývají tím, jak jsou mužské chování, postoje a výroky někdy absolutně nepochopitelné. Chcete vědět, jak muži berou lásku, úspěch, kariéru, ženy, rodinu? Co pro ně znamená zdraví, peníze štěstí?
    Chcete-li zjistit, jak to muži skutečně „mají“, začtěte se do knihy Srdcem proti rozumu, kde Sofie Králová a Tomáš Kristl podobně jako v první knize odkrývají dva různorodé pohledy na svět.
Dozvíte se, jak odlišně vnímají stejné záležitosti ženy a muži, jak pochopit zdánlivě nelogické mužské chování z pohledu ženy a jak přijít na jejich skryté touhy, představy, tajemství.
    Srdcem proti rozumu na konkrétních příkladech a příbězích ze života ukazuje, co je pro muže skutečně důležité a uvádí tak každou ženu do reality mužského světa, aby pochopila, co ji dosud bylo skryto.
    Svět mužů a svět žen jsou jako svět srdce a svět rozumu. Kupte si Srdcem proti rozumu a na praktickém srovnání pochopíte oba pohledy na každodenní situace i to, co mají společné.
(zdroj: knihcentrum.cz)


Tak a tady je recenze na druhý díl, tedy na pokračování knihy 13. Komnata milenek, který jsem přečetla poměrně rychle, neboť i tento díl je velmi uzounký a dá se přečíst doslova na jedno posezení. Ovšem stojí to za to, si ho pořídit, pokud se o toto téma alespoň trochu zajímáte. Určitě totiž nenadchne někoho, kdo holduje hororové či jiné literatuře!

Co se mi i zde velmi líbilo, bylo to, že i nyní jsme měli možnost prožít celý příběh rovnou pod dvěma, mnohdy hodně odlišnými, úhly. A to z pohledu nyní už přítelkyně Sofie a bývalého "podvodníka" Tomáše. Sice jsme jeden děj četly dvakrát, nicméně mnohdy byl vnímán o 180 stupňů jinak, což bylo velmi zajímavé, protože poznáte, jak svět vidí muži a jak ženy.

I tato kniha je dělena do několika částí a to: Předmluva, Tomášův deník, Sofiin deník, Pohledem jejich přátel, Otázky a odpovědi, Co člověk, to cesta, Slova na závěr.

Co do objemu jsou na stránky nejpočetnější úseky Tomášův a Sofiin deník, které byly i zde poměrně osekané. Vůbec by nevadilo, kdyby autoři zacházeli do větších detailů, něco více rozepsali, jinde něco vyškrtly. Na tak málo stránkách se odehraje příliš děje ve velkém časovém úseku. Což čtenáři neumožní se do knihy pořádně začíst ...

Minulý díl nám odkryl pocity jaké prožívají lidé, když podvádí partnera, popřípadě když jsou příčinou podvodu. Tento díl nám následně odkryje ty, které cítí, když už svůj vztah nemusí tajit. Jaké je to přiznat vše před rodinou, přáteli, dětmi... Jak to oni přijmou popřípadě nepřijmou.

Také bych se ještě zmínila o části, kde vyprávějí svůj příběh jiní lidé, kteří si prošly stejným příběh jako autoři. Stejně jako v celé knize, tak i zde je vše velmi osekané. Nicméně příběhy jsou zajímavé a poutavé, další plus je, že každý je z jiného pohledu. Jeden z pohledu bývalé milenky, jeden z pohledu dítěte...

Co napsat na závěr? Kniha se určitě zalíbí lidem, kteří si prožili něco podobného nebo těm, kteří se o toto téma zajímají. Celkové je to pojato originálně, což se ne všem musí líbit!

7/10

Moc děkuji knihkupectví knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!