sobota 21. prosince 2013

Recenze na knihu: Čas mezi námi

Originální název: Time between us
Autor: Tamara Ireland Stoneová
Přeložila: Michaela Škultéty
Počet stran: 302
Vydáno v ČR: 2013
Nakladatelství: Knižní klub


Anotace:
Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?
(zdroj: bux.cz)






Dneska jsem si pro vás připravila recenzi na jednu romantickou knihu se špetkou, dalo by se říci, fantasy nebo tajemna nebo nadpřirozena. Zkrátka a jasně se špetkou cestování v čase a ať si to každý nazývá, jak chce!

Asi bych jako vždy začala obálkou, která je naprosto úžasná a právě tím si mě kniha na první pohled získala. Jinak je kniha vydána jako paperback, jenž bych přirovnala ke knize Město z kostí a celé této sérii, jelikož jsou designově vytvořeny velmi podobně. Až uvidíte pochopíte, jinak tím ale celá podobnost končí.

Rovnou bych také mohla pochválit děj a to konkrétně originalitu děje. V dnešní době jsou všude samý upíři, vlkodlaci, vily, čarodějové nebo v neposlední řadě erotické romány, ale takové cestová časem se neobjevuje v každé druhé knize a to je plus! I když je dost těžké vymyslet něco originálního, co by něco alespoň z části nepřipomínalo. No, a tato kniha byla moje premiéra v knihách na podobné téma a celkem se mi to i líbilo.

Dále bych k samotnému ději dodala, že je to romantika, proto rozhodně nečekejte nějaké rvačky, honičky a já nevím, co ještě. Prostě žádnou akci zde nenajdete. To ale není důvod si myslet, že kniha bude nuda. To rozhodně ne právě naopak. Jakmile jsem se do knihy pustila, tak mě příběh nepustil a doslova jsem četla v každé volné chvíli. Z čehož nepřímo vyplývá, že kniha je určena věčný romantičkám... Kniha je jednoduše suprově napsaná!


Ještě nějakou dobu se ději věnovat budu, o tom vlastně ty knihy jsou ne? Co bych totiž možná trochu upravila by byl časový rozestup z jakého pocházejí hlavní postavy. Je sice super, že ona je z roku 1995 a on z roku 2012, ale co takhle kdyby ona byla z let okolo 16. či 17. století? Nebylo by to zajímavější? Také bych možná trochu více rozvedla konec, jelikož jsem ho moc dobře nepochopila. No a to je z negativ asi tak nějak všechno. Máte nějaká vlastní?

Možná bych také měla upozornit na docela velké množství překlepů, které občas čtenáře i pobaví posuďte sami: Bennett mě poplácá po zdech, ... (asi bylo myšleno po zádech) nebo: police chce, abych Bennetta nahlásila jako pohřešovanou osobu... (asi bylo myšleno policie)...

A co říci na závěr? Asi snad že kniha byla skvělým počtením, které rozhodně mohu doporučit! Snad bude v ČR vydán i druhý díl! Nevíte o tom někdo něco?

7/10

 Chtěla bych poděkovat nakladatelství Knižní klub za poskytnutí recenzního výtisku!!!



1 komentář:

  1. Mám ji doma a ještě jsem ji nečetla. Měla bych to napravit. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!