neděle 6. října 2013

Recenze na knihu: Štěstí na dosah

Originální název: ...
Autor: Irena Petříková
Přeložila: ...
Počet stran: 220
Vydáno v ČR: 2013
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
    Ireně se splní přání - společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi… Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí?
    Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?
(zdroj: fragment.cz)





Abych pravdu řekla, tak tato kniha mě zaujala svojí obálkou, takže jsem vůbec netušila, o čem bude, až do té doby než jsem ji otevřela a začala číst. A co na ni tedy říkám?

Hnedka ještě ze začátku bych chtěla vzdát hold autorce, protože je neuvěřitelné, že svoji první knihu vydala tak mladá... Kdo z nás (lidiček pod 18 let) může prohlásit, že mu vyšla kniha? Asi jen hodně malounko, jestli vůbec někdo.

Nicméně to nic nemění na tom, že děj je hodně - jak jen to správně nazvat - jednoduchý, růžový, sladký... Prostě kdyby to byl film, tak by to byla ta největší romantická pitomost pod sluncem. (Moc se omlouvám, ale je to tak.) Je zde plno náhod, které by se v životě člověku nestaly. Hlavní postava Češka nemá skoro žádné problémy s angličtinou. A to už vůbec nemluvím o tom, jak se známá světová celebrita zamiluje do holky, která pracuje v kavárně.

Na konci bylo vysvětleno, že kniha vznikla z fan-povídek, což vlastně celý až moc krásně růžový děj vysvětluje. Není nic špatného na tom, snít si svoje sny. I já jsem kdysi snila o Stmívání, takže toto fantazírová chápu. Spisovatelka je šťasná osoba, že jí její povídka vyšla i ve hmotné podobě knížky.

Kniha rozhodně není pro ty, co čekají nějakou romantiku na větší úrovni. Spíše bych ji doporučila holčičí věkové kategorii 12 - 15 let, které většinou sní o svém slavném, krásném princi!

4/10

Tímto bych chtěla podějkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!

 

1 komentář:

  1. Ahoj,
    byla jsi nominována do Liebster Blog Award tagu, více informací najdeš tady:

    http://giraffeandy.blogspot.cz/2013/10/liebster-award-tag-neco-o-mne.html

    Budu moc ráda, když se zúčastníš!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!