pátek 30. srpna 2013

Recenze na knihu: Božský bastard

Originální název: Beautiful Bastard
Autor: Christina Laurenová
Přeložila: Naďa Funioková
Počet stran: 303
Vydáno v ČR: 2013
Nakladatelství: Jota

Anotace:
    Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany.
    Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard.
    Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.
    Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.
(zdroj: bux.cz)



Knihu jsem si koupila na Arara.cz, když měly den bez poštovného. O knize jsem hodně slyšela, a tak není divu, že jsem byla zvědavá... Do čtení jsem se pustila hnedka, jak jsem měla volnou chvilku, a přečetla ji za pár dní doslova jedním dechem.

Obálka je velmi pěkná. Příjemný hardback pěkně do ruky pasující. Na přebalu se zřejmě nachází naše hlavní postava a to Božský bastard alias Bennett Rayn, který řídí úspěšné oddělení v rodinné firmě. Za asistentku má našeho druhého hlavního hrdinu a to vysokoškolačku Chloe Millsnovou, s níž si do oka zrovna moc nepadl. O jeho rodině se ale to samé rozhodně říci nedá.

Jak jsem již naznačila, v knize se objevují dva hlavní hrdinové, kteří se ve vyprávění příběhu střídají. To je rozhodně originální a umožňuje to čtenáři pochopit příběh z obou prespektiv. Celkově je kniha psána tzv. Ich formou, což je další plus. Tento styl psaní se mi velmi líbil, i když mohu říci, že jsem dávala přednost kapitolám, jež vyprávěl Bennett, přeci jen je lepší nebo zajímavější vědět, jak to všechno vidí chlapy, ne? Normálně jim do hlavy nevidíme, tak alespoň v knize se nám to může poštěstit.

Dvě hlavní postavy, dva pohledy na situaci v ději, tak aby toho nebylo málo, máme tu i dvě autorky pro tuto jednu knihu. Protože pod pseudonymem Christina Laurenová se skrývá Christina Hobbsová a Lauren Billingsová. Božský bastard je jejich prvotina, nicméně už mají na kontě nejméně dvě knihy. Nakladatelství Jota totiž připravuje k vydání jejich další knihu s názvem Božský cizinec, dílo by mělo vyjít někdy na jaře příštího roku. Vy co jste už četly tuto knihu, těšíte se?

Celkový příběh je klasika z toho pomalu se rozšiřujícího erotického žánru, kde mi přijdou všechny knihy jako jedna, nicméně vždy se trochu lišící. Co ale této knize nemohu upřít je její čtivost, čte se opravdu jedním dechem.


Shrnuto a podtrženo: knihu s klidným svědomím doporučuji lidem, které tento žánr baví. Ti statní, co si vždy nějakou takovouto podobnou knihu koupíte a potom reptáte, jak to bylo nudné a bla, bla bla, tak se j raději vyhněte velkým obloukem, ušetříte si peníze a nervy!

7/10

2 komentáře:

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!